top of page
  • Writer's pictureAlona

Vingerafdrukken op identiteitskaarten

Updated: Mar 28, 2019

Helaas kan ik geen honderd keer een petitie ondertekenen tegen vingerafdrukken op de identiteitskaarten.. Noem me ouderwets, maar ik vind vingerafdruk een symbool van vrijheid van de burgers van de staat, symbool van controle van individu over eigen leven, symbool van zijn...

Ik weiger mijn vingerafdruk af te geven aan de staat. Ik zeg “neen” tegen grenzeloze macht van de overheid. Ze komen niet zo maar mijn huis binnen en ze mogen niet zo maar mijn vinger hebben. Tenzij mijn middelvinger.

De overheid die geen bewijs nodig heeft, wel “vermoedens”, om iemand Belgische nationaliteit af te nemen en die te deporteren. De overheid die gezinnen met (vaak jonge) kinderen s nachts uit hun bed haalt met politiecombi’s om hen op te sluiten. De overheid die kinderen opsluit in moderne deportatiekampen. De overheid die mensen naar oorlogsgebieden stuurt. De overheid die opdracht geeft om op een busje gevuld met mensen te schieten. De overheid die een oogje toeknijpt bij systematische misbruiken van minderjarige transmigranten.

Die overheid verdient mijn vertrouwen niet. Die overheid krijgt mijn vinger niet. Michael Van Peel: https://www.youtube.com/watch…


Studie maakt brandhout van vingerafdrukken op identiteitskaart

De maatregel, die in april van kracht gaat, is onduidelijk, overbodig, disproportioneel en bovendien ook nog eens bijzonder risicovol, zo is de vernietigende conclusie.

https://www.knack.be/s/r/c/1432781 via @datanews_nl


0 views0 comments
bottom of page